C-pojat osallistuivat Suomen suurimpaan juniorikoripalloturnaukseen Espoossa 24.-26.8.2018. Pojat osallistuivat sarjaan Pojat06 Fun. Sarjassa oli 16 joukkuetta, jotka oli jaettu neljään neljän joukkueen lohkoon. Matkaan lähdettiin 7 pelaajan voimin viime hetkien sairasteluiden veroittaessa pelaajia. Matka taittui rattoisasti ja olimme hyvissä ajoin määränpäässä. Kirjautuminen hotellille ja pieni evästauko ennen ensimmäistä peliä.

Perjantaina iltaottelussa vastaan asettui Kouvot/Kontio. Ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Ottelun puolessa välissä Seals repäisi hienoisen kaulan, joka kesti ottelun loppuun asti. Seals voitti ensimmäisen pelin 35-26 (13-17).

Lauantaina aamupeli alkoi jo klo 9.00. Vastaan Seals ryhmä sai WB-Pantterit Helsingistä. Pojat olivat hyvällä jalalla ottelussa liikkeellä jo heti alusta asti ja vei selkeästi ottelun nimiinsä 58-33 (29-20). Päivän toisessa ottelussa ratkaistiin lohkovoittaja. Vastaan Seals sai HNMKY:n Helsingistä. Ottelu kulki täysin Sealsin komennossa. Hienojen joukkuesuoritusten ansiosta Seals vei ottelusta voiton 50-32 (27-14). Näin Seals korjasi lohko voiton ja pelasi sunnuntaina sijoista 1-4.

Sunnuntain välierässä Seals sai vastaan TOPO:n Helsingistä. TOPO oli voittanut oman lohkonsa selkein numeroin ja ottelusta povattiin tasaista vääntöä. Seals hallitsi ensimmäistä jaksoa selkeästi. Puolustus toimi hienosti ja hyökkäykset vyöryivät vastustajan korille tehokkaasti. Suurimmillaan ero oli Sealsille 17 pistettä. Tauolle lähdettiin Sealsin 23-10 johdossa. Toinen jakso eteni tasaisesti alussa. Jakson edetessä kovatempoinen peli alkoi painaa meidän jaloissa. Huonot ratkaisut antoivat vastustajan juosta helppoja koreja. Ero kaventui jatkuvasti ja meidän oma peli meni täysin tukkoon. TOPO tuli väkisin rinnalle ja ohi. Vielä muutama minuutti ennen pelin päätöstä käväisimme kahden pisteen johdossa. TOPO vei kuitenkin ottelun väkisin nimiinsä, vaikka väsynyt joukkue taisteli hienosti loppuun asti. Peli kirjattiin lopulta TOPO:lle 35-32 (10-23).

Pronssipelissä meiltä oli jo eväät syöty. Mikään ei tahtonut onnistua ja peli oli yhtä tuskaa koko joukkueelta läpi ottelun. Puolustus ei toiminut toivotulla tavalla ja lukuisat helpot pallon menetykset seurasivat toinen toistaan. EBT Espoosta vei ottelusta selkeän voiton numeroin 43-27 (16-28). Näin ollen Seals jäi ilman mitalia ja loppusijoitus sarjassa oli neljäs.

Kokonaisuutena turnaus oli hyvä startti tähän kauteen. Kesän hyvä harjoittelu näkyi otteissa ja pojat ovat menneet aimo annoksen eteenpäin. Yhdessä vietetty aika vahvisti ennestään hyvää joukkuehenkeä ja pelillisesti pystyimme hyvin haastamaan eri joukkueita. Puolustuksen toimiessa pelimme rullaa jo mainiosti. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn sarjapelejä!