Minipojat matkasivat vielä kauden viimeisiin peleihin Kouvolaan. Siipirikkoinen joukkue sai lopulta jalkeille vain 6 pelaajaa. Luvassa oli matkassa mukana olleille pelaajille runsaasti peliaikaa. Turnauksessa pelattiin sarjan sijoista 9-11. Tarkoituksemme oli lähteä pelaamaan vielä kauden parhaat pelit. Kevään harjoituksissa olimme käyneet runsaasti läpi henkilökohtaista osaamista ja pelirohkeutta.

Seals Basket – Karhulan Veikot 29 – 36 (9-8, 7-12, 7-8, 6-8)

Ensimmäinen peli lähti hiukan tunnustellen liikkeelle. Olisiko ollut vielä hiukan unihiekkaa silmissä, kun peli lähti käyntiin. Pallo poltteli pelaajien käsissä ja hyökkäyksistä ei meinannut tulla yhtään mitään. Samoin puolustus oli täysin unholassa. Alun hapuilun jälkeen saimme hiljalleen pelistä kiinni. Pallo alkoi liikkua hienosti pelaajalta toiselle ja puolustuksessa aloimme tekemään töitä joukkueena. Pelaajat auttoivat toisiaan ja puolustaminen oli varsin mallikasta. pelaajat uskalsivat haastaa hyökkäyksissä puolustajiaan ja pääsimmekin hyviin korinteko paikkoihin. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista pelaamista.

Toinen puoliaika oli ottelun parasta pelaamista. kova puolustus tuotti vastustajalle lukuisia pallon menetyksiä. Kokokentän puolustus saatiin toimimaan ja riistojen jälkeen pääsimme juoksemaan koko joukkueen voimin hyökkäyksiin. Hiukan paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi saatu ratkaistua meille. Viimeisellä jaksolla saimme kurottua vastustajan etumatkan kiinni. Kova työnteko näkyi kapeassa joukkueessa lopussa. Väsyneille pelaajille sattui lopussa lukuisia helppoja pallon menetyksiä, joista vastusta rankaisi. Ottelun käänsi lopussa vastustaja kuitenkin itselleen. Se miten nämä 6 pelaajaa taisteli joukkueena läpi tämän ottelun oli valmentajan mieleen tappiosta huolimatta. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, väsymyksestä huolimatta.

Kouvot 06 White – Seals Basket 54 – 28 (12-10, 18-7, 10-11, 14-10)

Pienen huilaamisen ja syömisen jälkeen oli vuorossa päivän toinen peli. Etukäteen vastusta vaikutti todella kovalta. Heidän pitkille pelaajille ei oikein tahtonut löytyä puolustajaa. Olimmehan itse liikkeellä varsin lyhyellä ryhmällä. Ensimmäinen jakso taisteltiin mallikkaasti. Jatkoimme siitä mihin ensimmäisessä pelissä olimme jääneet. Luotimme omaan kovaan puolustukseen ja se tuottikin vastustajalle runsaasti vaikeuksia. Vastustajan menettäessä palloa, juoksimme hyvin koko kenttää syötellen ja leikaten korille. Pääsimme hyvin vastustajan korille viimeistelemään helppoja koreja. Toinen jakso oli meille vaikea. Väsymyksen tuoma huolimattomuus ja siitä seuranneet pallon menetykset auttoivat vastustajaa tekemään helppoja koreja.

Toinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista. Nostimme puolustusta ja aiheutimme vastustajalle lukuisia pallon menetyksiä. Kaksi viimeistä jaksoa meni tasatahtiin. Emme vaan mahtaneet vastustajan isoille pelaajille tällä kertaa mitään ja he pääsivät aina kuittaamaan meidän tekemän korin. Ottelu vastustajalle, mutta se kuinka esiinnyimme näissä kahdessa pelissä sai valmentajan tyytyväiseksi. Kova harjoittelu alkaa näkymään jo kentällä. Rohkeat henkilökohtaiset suoritukset ja joukkueen kova puolustus tulee olemaan jatkossa tämän joukkueen tavaramerkki.

Joukkue viettää toukokuun lomaa ja aloittaa kesäharjoittelun kesäkuun alussa. Huomasimme näissä kahdessa pelissä, että kun jaksamme tehdä yhdessä töitä molemmissa päissä kenttää se tuottaa myös tulosta. Uskon syksyllä tämän ryhmän pystyvän jo haastamaan yhä useamman joukkueen tällä alueella. Olemme vuosi vuodelta saavuttaneet tasollisesti muita kovalla ja määrätietoisella harjoittelulla. Tämän joukkueen pelaajat ovat hyvin motivoituneita harjoittelemaan ja ottamaan annettuja ohjeita vastaan.