Valio Akatemia® on valinnut vuoden 2018 erikoisstipendin saajaksi lappeenrantalaisen koripalloseuran Seals Basket ry:n. Seuran toiminnassa on mukana 4–14-vuotiaita lapsia ja nuoria, joille seura pyrkii tarjoamaan harrastuksen mahdollisimman pienin kustannuksin. Valio Akatemia® erikoisstipendin suuruus on 3000 euroa.

Seals Basket ry:n toiminnasta löytyvät Valio Akatemian stipendiaattivalinnoissa tärkeät asiat: yhdessä tekeminen, liikunnan ilo ja hyöty, aktiivinen asenne ja harrastuksen mahdollistaminen kaikille, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta sanoo.

Seals Basket toimii vapaaehtoisvoimin

Seals Basket ry on perustettu vuonna 2014 ja sen toiminta sekä harrastajamäärät ovat kasvussa. Kaikki valmentajat ja taustahenkilöt toimivat vapaaehtoisvoimin. Joukkuetoiminnan ohella seura vetää alakouluilla maksuttomia koriskerhoja ja järjestää koulujen välisiä turnauksia. Kaikki yhteistyökumppanuuksista ja toiminta-avustuksista saadut varat ohjataan suoraan harrastajien hyväksi.

– Seals Basket sai alkunsa, kun minä ja kaksi muuta perustajaa pohdimme, miten Lappeenrannassa voisi harrastaa koripalloa edullisemmin. Päätimme perustaa uuden seuran, jossa pääpainona ei ole voittaminen vaan liikunnan ilo. Teemme tätä tosissamme mutta emme vakavissamme, Seals Basketin valmennuspäällikkö Henri Mäkelä sanoo.

Seals Basket haki alun perin pienempää stipendiä, joten erikoisstipendi oli erittäin iloinen yllätys. Stipendin ansiosta seura voi madaltaa kevään kausimaksua ja tehdä varustehankintoja, kuten palloja, harjoitusvälineitä ja liivejä.

– Välittömästi kuultuamme, että meidät on valittu erikoisstipendin saajaksi, teimme hallituksen kanssa päätöksen kevään kausimaksujen madaltamisesta. Lisäksi pystymme entistä enemmän tekemään erilaisia varustehankintoja, jotta harjoittelusta saadaan entistä laadukkaampaa, kertoo Mäkelä.

Tunnelmia ennen palkintojen jakoa. Mukana gaalassa seuran perustajajäsenet sekä harrastajia Sealsin eri ikäryhmistä. © Urheilugaala

Valio Akatemian erikoisstipendi jaettiin 18.1.2018 Suomen Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Areenan päälavalla.

Tutustu Valio Akatemian toimintaan klikkaamalla: Valio Akatemia®

Tunnelmia Urheilugaalan päälavalta © Urheilugaala

 

Seals Basketille tunnustus Suomen Urheilugaalassa – palkittiin Valio Akatemia erikoisstipendillä

Jaa tämä