Sealsin Minit avasivat kautensa lauantaina 14.10. kotiturnauksella Myllymäessä. Lopputuloksena kahdesta ottelusta hienot kaksi voittoa!

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kouvot Black Kouvolasta. Alkulämmittelyssä oli selkeästi havaittavissa jännitystä ennen kauden ensimmäistä ottelua; olihan neljällä pelaajista edessään ensimmäinen ottelu minien sarjassa. Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin Sealsin komennossa ja kentällä oli heti alusta alkaen nähtävissä selkeää innostusta pelaamisesta. Ensimmäisen jakson jälkeen oltiin tilanteessa 15-8. Toisella jaksolla sama vauhti jatkui ja onnistumisia tuli tasaisesti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Puoliajalle päästiinkin turvallisessa johtoasemassa 28-14.

Viimeisellä jaksolla Seals tykitti yhteensä 16 pistettä

Kolmannen jakson alussa hyvänolontunne pääsi ottamaan liikaa valtaa pelaajissa, ja tätä kautta Kouvot pääsivät vähitellen mukaan peliin. Hyökkäyspäässä liikkuminen unohtui täysin ja jokainen yritti vuorollaan yksilösuorituksia joukkueena pelaamisen sijaan.Viimeisellä tauolla valmentajat saivatkin herätellä taisteluasennetta pelaajille, mikä lopulta selkeästi tuotti tulosta. Viimeisellä jaksolla Seals tykitti yhteensä 16 pistettä, ja kun samaan aikaan puolustuspäässä onnistuttiin pitämään Kouvot 4 pisteessä oli lopputuloksena kauden avausottelusta 50-31 voitto Sealsille.

Pienen lepotauon jälkeen toisessa ottelussa vastaan asettui Namika Lahti. Lahtelaiset olivat taistelleet juuri edellisessä ottelussa Kouvoja vastaan, kun taas Seals tuli otteluun levänneenä ja täynnä intoa edellisen ottelun voitosta. Lahtelaisten väsymys näkyikin heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, Sealsin tehdessä helppoja koreja päättäen 1. jakson lukemiin 19-2. Vastustajan väsymys näkyi kuitekin nopeasti myös Sealsin pelissä; hyökkäyspäässä sorruttiin yksilösuorituksiin ja vaikeisiin ratkaisuihin muiden pelaajien seistessä paikallaan. Puolustuspäässä levypallopelaaminen ja irtopalloista taistelemin olivat myös vielä hieman vieraita käsitteitä, ja Lahti pääsikin hyökkäysvuoroillaan yrittämään koreja useaan otteeseen poimittuaan suurimman osan levypalloista ottelussa. Lahtelaisten taistelutahdosta on Sealsinkin hyvä ottaa mallia tuleviin otteluihin; pallosta taisteltiin loppuun asti riippumatta tulostaulun lukemista.

Valmentajien iloksi ottelussa oli kuitenkin nähtävissä myös ajoittain koko syksyn ajan harjoiteltuja asioita hyökkäyspään liikkumisen ja joukkuepelaamisen osalta. Samoin puolustuspäässä joukkue rupesi jo hyvin löytämään askelmerkkejä oikeaoppisesta joukkuepuolustamisesta. Neljän jakson jälkeen kauden toinen ottelu päättyi lopulta lukemiin 59-21 Sealsin ottaessa toisen voittonsa kauden avauspeleistä.

Kahden voiton myötä onkin hyvä jatkaa harjoittelua entistä suuremmalla innolla kohti seuraavia otteluita!

Kokonaisuutena kaksi voittoa oli paras mahdollinen tulos kauden avausotteluista. Paljon oli vielä nähtävissä jännitystä pelaajien otteissa; helpoista paikoista heiteltiin vielä palloa ohi korin ja ajoittain liikkuminen kentällä meinasi unohtua kokonaan. Tärkeimpänä asiana oli kuitenkin nähdä, miten koko joukkue pelaa jo entistä enemmän Joukkueena ja kannustaa toisiaan joka tilanteessa. Mainitsemisen arvoisia ovat myös uusien pelaajien osoittamat otteet ensimmäisissä otteluissaan. Onnistumiset molemmissa päissä kenttää kasvattavat jokaisen itsevarmuutta vähitellen, ja tämä näkyy varmasti myös joukkueen otteissa jatkossakin. Kahden voiton myötä onkin hyvä jatkaa harjoittelua entistä suuremmalla innolla kohti seuraavia otteluita!