Seals taisteli hienosti itselleen hopeaa

Sunnuntaina 22.4.18 pelattiin Myllymäen koululla minipoikien kaakkoisen alueen 2 divisioonan lopputurnaus. Runkosarjan voittajana Seals oli järjestävänä seurana. Turnauksessa oli mukana runkosarjan 4 parasta joukkuetta. Muut turnaukseen osallistuneet joukkueet olivat Namika Lpr, KTP White sekä Lahti Basketball Black.

Seals – Lahti Basketball Black     60 – 32 (17-4, 14-6, 12-12, 17-10)

Välieräpelissä Seals sai vastaansa Lahden. Ottelu oli heti alusta alkaen Sealsin hallinnassa. Lukuisat pallonriistot ja siitä seuranneet nopeat hyökkäykset tuottivat koreja nopeaan tahtiin. Seals vei läpi ottelun peliä ja tauolle lähdettäessä Seals oli jo selkeässä johdossa.

Tauon jälkeen peli eteni varsin samalla kaavalla. Hiukan paremmalla viimeistelyllä ero olisi kasvanut entisestään. Seals pelasi ottelun leveällä materiaalilla. Jokainen pelaaja taisteli kentällä sinne päästyään. Edelleen ongelmaksi pelissä nousi Sealsin levypallopelaaminen. Vastustaja sai lukuisia hyökkäyslevypalloja ja siitä seurauksena uusia heittoyrityksiä. Tätä osa-aluetta ollaan harjoituksissa käyty läpi, mutta edelleen se odottaa itseään.

Seals korjasi lopulta ottelusta voiton selkein numeroin. Seals oli siis loppuottelussa ensimmäistä kertaa tässä ikäluokassa.

 

Seals – Namika Lpr     40 – 58 (12-22, 8-16, 8-6, 12-14)

Loppuottelussa Seals kohtasi paikallisvastustajan Namika Lappeenrannan. Ottelu oli ennakkoon varsin kutkuttava. Ottelun alku oli todella murheellinen Sealsin osalta. Namika rellesti molemmissa kenttäpäädyissä vieden kaikki irtopallot sekä levypallot itselleen. Puolustuslevypallojen jälkeen Namika pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja päätti ne tehokkaasti. Seals jäi todenteolla telineisiin. Lukuisat pallon menetykset ja huonot heittovalinnat aiheuttivat todellisen tuskan päälle. Kentällä ei tahtonut onnistua mikään harjoiteltu asia. Tätä tuskaa lisäsi vielä se, että myöskään puolustus ei toiminut alkuunkaan. Ensimmäinen jakso kirjattiin selkeästi Namikalle.

Toinen jakso ei paljoa helpotusta tuonut. Puolustus oli edelleen liian avonaista ja korintekeminen todella tahmeaa. Seals sai kuitenkin pienen ryhtiliikkeen aikaiseksi ja kipusi jo 10 pisteen päähän. Rutistus ei kuitenkaan riittänyt vaan Namika sai heti perään muutaman kovan onnistumisen ja siihen kuihtui Sealsin takaa-ajo. Namika korjasi lopulta voiton melko selkein numeroin.

Tämä hopeamitali oli tälle joukkueelle voitettu mitali.

Yhteenvetona todettakoon, että oikealla tiellä ollaan ja vielä sen tien keskikaistalla. Tämä Seals -ryhmä on nyt ollut yhdessä noin neljä vuotta. Ensimmäiset kolme vuotta joukkue kahlasi syvissä vesissä pelillisesti, kun joukkue opetteli kuljettamista toisten jo pelatessa varsin mallikkaasti. Tämä kausi on ollut pelillisesti jo täysin eri maata. Joukkue harjoittelee tunnollisesti ja laadukkaasti, ja tämä työnteko alkaa vähitellen näkymään myös pelikentällä. Ajoittain joukkueen peli on jo varsin mallikasta, jota on ilo seurata. Sunnuntain loppuottelussa jännitys kuitenkin vei vielä monen pojan mennessään ja sen myötä myös parhaan pelivireen. Nämä ovat niitä asioita, jotka opitaan vain pelaamalla tiukkoja ja kovia pelejä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tämä joukkue oli tällaisessa tilanteessa. Joka tapauksessa tämä hopeamitali oli tälle joukkueelle voitettu mitali. Se luo uskoa jatkoa ajatellen.

 

Seals taisteli hienosti itselleen hopeaa

Jaa tämä